top of page
Karaman Çıkışlı Kapsamlı Gap Turu
  • Karaman Çıkışlı Kapsamlı Gap Turu

    • MİDYAT
    • MARDİN
    • ŞANLIURFA
    • GAZİANTEP
    • DİYARABIR
    • HALFETİ

     

    KARAMAN ÇIKIŞLI GÜNEYDOĞU ANADOLU TURU

    Rüya gibi GAP turu…

    İnsanlık tarihinde çok uzun yıllar beşiklik eden Güneydoğu Anadolu’nun Mezopotamya Topraklarına yolculuk vakti.
    Peygamberler şehri olan Şanlı Urfa…
    Tarih Kokan kendine özgü mimarisi ile masal şehri Mardin…
    Doğunun Paris’i Diyarbakır…
    Dünyaca ünlü mutfağıyla damağınızda unutamayacağınız lezzetler diyarı Gaziantep ..
    Doğunun tüm güzelliklerini görebileceğiniz muhteşem bir tur…

     

    GEZİLECEK YERLER
    ŞANLIURFA:Halfeti-Göbeklitepe-Hz. Eyüp Peygamber Sabır Makamı- Bakırcılar Çarşısı-Baharatçılar Çarşısı-Balıklı Göl- Ayn Zeliha Gölü-Sıra Gecesi-

    MARDİN:Kasımiye Medresesi- -Eski Mardin Evleri-Ulu Camii-Eski P.T.T Binası-Eski Pazar

    DİYARBAKIR:Diyarbakır Surları-Hz. Süleyman Camii ve 27 Sahabe Türbeleri–Diyarbakır Ulu Camii-Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi-Ulu Camii -Hasan Paşa Hanı- Diyarbakır On Gözlü Köprü

    GAZİANTEP:Zeugma Mozaik Müzesi – Antep Kalesi – Bakırcılar Çarşısı-Almacı Pazarı- Millet Hanı – Yeni Han

     

    FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLERİMİZ

    3 Sabah Kahvaltısı
    2 Akşam yemeği (1 otel 1 sıra gecesinde)
    Seyahat sigortası
    Profesyonel rehberlik hizmeti
    Halfeti Tekne turu
    Urfa Sıra gecesi Akşam yemekli

     

    FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLERİMİZ

    Müze ve ören yeri girişleri
    Öğle yemekleri

     

    HAREKET SAATLERİMİZ

    Perşembe Günü Hareket
    Karaman Aktekke Meydanı 15.00Karamana varış :03.00-04.00

      1.GÜN : Sabah Kahvaltısı Restorant - Midyat –Sıla Konağı –Gümüşçüler –Kozmetik Dükkanı- Mardin- Deyrulzafaran Manastırı –Kasımiye Medresesi –Ulu Cami –Eski PTT Binası –Eski Mardin-Diyarbakır Konaklama

      Kalkış günü belirlenen saatlerde siz değerli misafirlerimizi aldıktan sonra sabah 06.30-07.00 da kahvaltımızı alacağımız restoranta geçiyoruz.

      Kahvaltımızı aldıktan sonra siz değerli misafirlerimizle Güney Doğu turumuz başlıyor.

      İlk olarak Midyat bölgesine geçiyoruz. Midyat bölgesinde Sıla konağını geziyoruz.

      Sıla Konağı : Taş binaların oluşturduğu, dar ve eski sokaklarında ilerlerken karşımıza görkemli yapısıyla Midyat Konukevi çıkıyor. Midyat'ta mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi. Konukevi, aynı zamanda “Sıla” dizisinin çekildiği konak. Eskiden bir Süryani'ye ait olan konak, sahibi vefat edince devlete bağışlanmış.

      Sıla konağı ardından Midyat Gümüşçüleri ve Parfümeri Kozmetik alışveriş yapacak misafirlerimiz için serbest zamanı verdikten sonra mardine doğru geçiyoruz.

       Midyattan Mardine geçerken yolculuğumuz 1.5 saat sürmektedir.

      Mardine vardığımızda ilk olarak öğle yemeğimizi yiyeceğimiz restoranta geçiyoruz.

      Ardından İlk olarak Kasımiye Medresesi’ni ziyaret ediyoruz.

      Kasımiye Medresesi : 700 yıllık bir tarihe sahip mükemmel bir mimari yapısıyla, nakış nakış süslenmiş, her köşesi ilim ve irfan kokan Kasımiye medresesi. Orada hem dini ilimler hem fenni ilimler icra edilmiş. Bu iki ilim birbiri ile imtizaç etmiş. Medrese duvarlarında astronomi ve tıp bilimine ait simgeler mevcut. Artukoğulları zamanında yapımına başlanmış, Akkoyunlu hükümdarı Cihangirin oğlu Sultan Kasım tarafından tamamlanmıştır. Rivayetlere göre Kasım Paşa burada katledilmişler. Kasımiye medresesi eyvanı, rivayete göre, Kasım Paşa’nın kız kardeşi, Kasım Paşa öldüğünde kanlı gömleğini ağıtlar eşliğinde bu eyvanın duvarlarına sürülmüş ve hala o duvarlara su döküldüğünde duvarda ki kan izleri belli olmaktaymış, duvarlardaki kan izlerinin bunlara ait olduğu söylenir.

      Ardından Eski Mardin sokaklarında yürüyüş yaparak Ulu Camii ve Eski Ptt Binasını görüyoruz.Eski mardinde vereeğimiz serbest zaman sonrası Deyrulzafaran Manastırı’nı ziyaret ediyoruz.

      Deyrulzafaran Manastırı :Deyrulzafaran ya da Süryaniler’in tercih ettiği ismiyle Mor Hananyo Manastırı, Mardin’e yaklaşık 5 km uzaklıkta dağlar arasındaki bir vadide bulunmaktadır. İlk yapının 5. yüzyılda inşa edildiği manastırda farklı özellikte ve dönemlerde kullanılmış yapılar bulunmaktadır

      Romalılar döneminde kale olarak kullanılmasından sonra bazı Azizler tarafından manastıra dönüşüm başlar. Tarihte Mor Şleymun Manastırı adıyla da anılmış olan Deyrulzafaran’ın 15. yüzyıldan sonra Zafaran yani Safran çiçeklerinden esinlenilerek Deyrulzafaran adıyla anıldığı kabul edilmektedir.

      Süryaniler için hala çok özel bir mekân olan Deyrulzafaran Manastırı’nın dini anlamda çok değerli olmasının yanı sıra kültürel açıdan da değerlidir. 1895 yılında vefat eden 4. Petrus, manastır patrikliği görevine ek olarak bölgedeki ilk matbaayı getiren isimlerdendir.

      Mardin programı ardından 1 saat 15 dakikalık Diyarbakır yolculuğumuz sonrası otelimize geçiyoruz.

      Akşam yemeğimizi otelde aldıktan sonra Akşam Diyarbakırı gezmek isteyen misafirlerimizle Hasan Paşa Hanı’nda bir kahve molası verip otelimize geçip dinleniyoruz.

       Konaklama: Diyarbakır Oteli

      6.500,00₺Fiyat
      bottom of page