Konya Çıkışlı Amasra Safranbolu Turu
AMASRA
▪SAFRANBOLU
▪ESKİ SAFRANBOLU EVLERİ
▪AMASRA SAHİL
▪BARIŞ AKARSU PARKI
▪TEKNE TURU
GÜNÜBİRLİK KONYA ÇIKIŞLI AMASRA SAFRANBOLU TURLARI
FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER;
Ulaşım
Profesyonel Rehberlik Hizmeti
Sabah Kahvaltısı
Seyahat Sigortası
FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER;
Öğle Yemeği
Müze ve Ören Yeri Girişleri
Kişisel Harcamalarınız
GEZİLECEK YERLER:
AMASRA; Bakacak Tepesi, Barış Akarsu Heykeli, Kemere Köprüsü, Boztepe Mahallesi, Ağlayan Ağaç, Tavşan Adası, Fatih Camii, Şapel, Çekiciler Çarşısı, Kale Kalıntıları,
SAFRANBOLU; Hıdırlık Tepesi, Cinci Hoca Hanı, Kaymakamlar Konağı, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Arastalar, İzzet Paşa Camii, Tarihi Safranbolu Çarşısı
HAREKET SAATLERİ:
Anıt(Devlet Tiyatrosu Önü): 01.00
Kule(Özkaymak Otel Önü): 01.15
Otogar(İstikbal Önü): 01.30
Bosna(Migros Önü): 01.45
Yolculuk Süresi (7 - 8 Saat Civarı)
Konya'ya Tekrar Varış 24:00 Civarı
Tur Programı
Belirlenen duraklardan siz değerli misafirlerini ilk durağımız Olan ofisi önünde karşılıyoruz.
Sabah erken satlerde kahvaltımızı aldıktan sonra turumuzun ilk etabından ilki olan Safranbolu Bölgesi’ni geziyoruz.
Tarih boyunca çeşitli uygarlıkların egemen olduğu Safranbolu, sırayla Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Helenistik krallıklar, Romalılar, Selçuklular ve Türk beylikleri hâkimiyetine girmiştir. 1460 yılında son kez Osmanlı topraklarına katılan Safranbolu, 19. yüzyılın sonlarında Osmanlıların Kastamonu iline bağlıydı. Cumhuriyetin kuruluşunun ardından, 1927 yılında Zonguldak iline bağlanan Safranbolu, 1995 yılında il olan Karabük'ün sınırları içine alındı. Halkının büyük bölümü Karabük'te ve özellikle Karabük Demir-Çelik Fabrikası'nda çalışan Safranbolu ilçesinde, ticaret ve tarımsal faaliyetler gerilemiştir. İlçe topraklarının %15′inde tarım yapılır. Yetiştirilen başlıca ürünler; buğday, arpa, elma ve üzümdür. İlçeye adını veren "safran" üretimi eski önemini yitirmiştir. Önemli sayılabilecek zengin ormanlara sahip Safranbolu, doğal güzellikleriyle ziyaretçileri büyüler.
Öğle yemeğimi için Safranbolu merkezdeki serbest zamanın ardından Amasra’ya doğru hareket ediyoruz.
Yaklaşık 1.5 saatlik yolculuğumuz sonrası turumuzun ikinci etabını gerçekleştiriyoruz.
Amasra’ya ilk vardığımızda Öncelikle yol üzerinde, Roma Dönemi'ne ait ve ülkemizde tek yol anıtı olma özelliğine sahip “Kuş Kayası” yol anıtını ziyaret ediyoruz.
Daha sonrası Amasra merkeze varıp buradaki tur programımızı gerçekleştiriyoruz.
Fatih Sultan Mehmet tarafından dünyanın gözü anlamına gelen “Çeşm-i Cihan” sıfatına layık görülen Amasra, Bartın ilinin kuzeyinde yer alıyor. Türkiye’nin ilk turizm kasabası olan Amasra, 1940 yılından bu yana turistler için bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor.
Saat 16.15 Amasra da turumuzu sonlandırıp Konya’ya doğru hareket ediyoruz.
Gece saatlerinde Konya’ya varıp turumuza katılan misafirlerimizle başka bir GEZİWON TURİZM organizasyonunda yeniden görüşmek için vedalaşıyoruz.